Automatisering er afgørende for digital transformation

29. oktober 2020 | Af: Jens Fuglsbjerg

digital omstilling

Dansk erhvervsliv er i fuld gang med den digitale omstilling.

Digital teknologi vinder frem i alle hjørner af virksomhederne. Det ikke alene ændrer, hvordan der arbejdes og leveres værdi til kunderne. Det griber også dybt ind virksomhedernes kultur, når nye folk kommer til – som det f.eks. ses med Mærsk “farvel til slipset”.

COVID-19 accelererer omstillingen

COVID-19 har accelereret udviklingen. De virksomheder, som har de økonomiske muskler hertil, investerer stort i at digitalisere og automatisere deres forretningsprocesser indadtil og ud mod kunderne.

Det sætter virksomheder og organisationer i stand til at optimere de interne processer. Samtidigt oplever kunder og borgere en lettere, hurtigere, transparent og mere effektiv kommunikation og behandling.

Ressourcer frigøres

I takt med at tunge forretningsprocesser automatiseres, frigøres ressourcer til betjening af virksomhedens kunder og andet værdiskabende arbejde. Samtidigt oplever medarbejderne en større tilfredshed ved at gå på arbejde. Se bare hos Købstædernes Forsikring og senest INI i Grønland, hvor de har oplevet det.

Stigende investeringer i digital transformation

Dette får flere og flere virksomheder og organisationer øje på.

Resultatet er voksende investeringer i digital transformation, accelereret af omtalte COVID-19 og de heraf udløste ændringer i markedsforholdene, som har vendt op og ned på kundernes behov og ønsker fra den ene dag til den anden.

Kunderne oplever markante forbedringer

ScanSolutions er en del af denne udvikling. Vi bidrager med viden, rådgivning og løsninger til at digitalisere og automatisere forretningsprocesser fra start til slut til en bred vifte af private og offentlige virksomheder og organisationer.

Fokus er på intelligent automatisering og sammenhængende åbne tekniske platforme. Et middel til at skabe denne omstilling, der giver muligheden for en automatisk og gnidningsfri proces, hvor kun undtagelser behandles manuelt.

Vores kunder oplever markante forbedringer i deres processer ved digitalisering og automatisering med sådanne værktøjer. Som en af vores glade kunder siger: «Vi er meget tilfredse med det, vi allerede har opnået, det har gjort en kæmpe forskel». Og videre: «Fra vi startede med at bruge RPA havde vi ikke anelse om, at det her kan blive endnu større. Vi ser nu muligheder i hele vores virksomhed, hvor der kan automatiseres opgaver».

Mange fordele ved automatisering

Automatiseringen af processerne har mange fordele, det gør også virksomhederne mere modstandsdygtige ved hurtige og voldsomme ændringer i udbud og efterspørgsel på markedet, hvor de let kan skalere deres produktion op eller ned alt efter behov.

Et middel til digital omstilling

Som ScanSolutions CEO Morten Andersen siger: ”Du kan også se automatisering som et middel til at sikre en fornuftig digital omstilling for virksomheder med tunge legacy systemer”, som du typisk finder indenfor det finansielle område.

Systemer som kan være en tung barriere for igangsætning af en digital omstilling af virksomheden, fordi hovedparten af IT-budgettet går til at vedligeholde gamle ufleksible systemer med forældede udviklingssprog, databaser og IT-arkitektur.

Samtidigt hindres du i at få nye digitale erfaringer og udnytte dem til at forblive relevante for jeres kunder på markedet.

En todelt strategi

I stedet kan du vælge at forfølge en todelt strategi.

Nye kunder og data processeres med nye systemer, som er placeret i skyen. Samtidigt lægges en ny og opdateret brugerflade henover de gamle systemer med en underliggende skalerbar intelligent automatiseringsløsning til at opdatere og behandle data. Udadtil optræder systemerne ens. Systemets algoritme afgør om data skal processes i det nye eller gamle system.

I samme moment kan gamle data gradvist flyttes til den nye løsning i takt med, at de bliver behandlet, såfremt de stadig har relevans fremadrettet.

Klar til næste skridt

Så automatisering giver jer ikke alene en bedre modstandsdygtighed, men også mulighed for at sikre en digital omstilling i ro og mag, samtidigt med at I gøres klar til at tage næste skridt og udnytte de nyvundne fordele forretningsmæssigt.

Digital arbejdskraft er på vej frem

ScanSolutions ApS

Herstedvang 7C
DK-2620 Albertslund

Tel.: +45 70208172
E-mail: info@scansolutions.dk

Skal vi også hjælpe jeres virksomhed?

Send os jeres kontaktoplysninger, så vender vi tilbage for en uforpligtende snak.

Morten Andersen
CEO ScanSolutions